Filtrering
Pris (DKK)
57 kr - 273 kr
Hvad søger du efter?
På lager?
Mærke
Fabrikant
Indhold
Anvendelighed efter åbning
Indhold
Til fly

Kontaktlinsevæske til hårde linser

For at få den ideelle pleje af dine hårde kontaktlinser har du brug for de bedste løsninger til permeable kontaktlinser, herunder dem fra Menicon (MeniCare og Progent), Delta og Boston. Hvis du holder dine linser rene med en universalopløsning, desinfektionsmiddel eller kontaktlinse-renseløsning, kan du hjælpe dem til at føle sig som nye hver dag.

24Produkt
 

Gaspermeable kontaktlinser er stive linser fremstillet af holdbart plast, der tillader ilt at passere gennem linsen. Disse linser kaldes også gaspermeable linser, hårde linser, hårde kontaktlinser, RGP-kontaktlinser og iltpermeable linser.

De første typer stive kontaktlinser var lavet af glas, og senere, i 1936, blev en type plast kaldet polymethylmethacrylat (PMMA) opdaget og anvendt som erstatning for glas. I 1971, da de første bløde kontaktlinser kom frem, var alle linser fremstillet af denne type materiale. PMMA har fremragende egenskaber med høj modstandsdygtighed over for brud og ridser og er let at arbejde med. Ulempen ved dette materiale var imidlertid, at det var uigennemtrængeligt for ilt og generelt for forskellige gasser, hvorimod øjet har brug for en betydelig mængde ilt.

I mellemtiden er der imidlertid blevet udviklet gasgennemtrængelige linser, som indeholder silikone, hvilket gør dem mere fleksible end de hårde PMMA-linser. Silikone tillader ilt at passere gennem den hårde linse for at holde hornhinden sund.
Faktisk tillader mange moderne hårde linser mere ilt at nå hornhinden end de fleste bløde kontaktlinser. I modsætning til stive PMMA-linser, som skulle være mindre i størrelse og med kanter væk fra øjet for at tillade ilt at trænge ind, kan hårde kontaktlinser være af enhver størrelse og kan uden problemer tilpasses tættere på øjets overflade, hvilket giver den nødvendige mængde ilt. De er også lettere at sætte på, så de sidder sikkert på øjet, når man dyrker sport eller andre aktiviteter.

RPG-kontakter giver altså bedre syn, holdbarhed, modstandsdygtighed over for aflejringer, giver øjnene mulighed for at ånde, giver det klareste syn under hele bæretiden, er ideelle til alle typer aktiviteter, herunder sport, kan bremse udviklingen af nærsynethed og er vandfri. Men uanset hvilke kontaktlinser du bruger, er det også nødvendigt med god pleje af linserne.

Hårde linser har brug for deres egne specifikke plejeløsninger for at passe på dem. Du kan f.eks. holde dine hårde kontaktlinser friske og fri for bakterier og proteinsporinger ved hjælp af rengøringsmidler eller desinficeringsmidler til hårde kontaktlinser. Disse opløsninger til hårde kontaktlinser holder dine øjne sunde under hele sliddet, beskytter dem mod infektioner og giver behagelig kontaktlinsedragt.

Ud over disse findes der også daglige eller ugentlige universalopløsninger eller opløsninger til rengøring, desinfektion eller fugtpleje af hårde kontaktlinser. Nogle af de mest populære mærker er Boston, Delta, Menicon med MeniCare Plus og MeniCare Pure og Menicon Progent. Alle disse produkter bekæmper tørre øjne og ethvert ubehag, som linser kan skabe.