Kategorier
Betaling løsning

Ofte stillede spørgsmål

 photo Picture1_zps5cbyzrsg.png

 

Hvis du har overvejet at droppe dine gamle briller og skifte til kontaktlinser, men du stadig er i tvivl om det er det rigtige at gøre, så har vi lavet denne "Ofte stillede spørgsmål" manual som kan hjælpe dig med at blive sikker.

 

Hvornår er man gammel nok til at begynde med at gå med kontaktlinser?

 

Der er ingen specifik alder for hvornår man er gammel nok til at gå med kontaktlinser, brugeren skal kunne behandle kontaktlinserne ansvarligt, personen skal også have den tålmodighed det kræver at bruge kontaktlinserne.

 

Hvorfor skal jeg have en recept på kontaktlinser?

Recepten på dine kontaktlinser er specielt tilpasset formen af dit øje, og dit synsbehov. Folks øjne varierer i størrelse og form. Kun en professionel optikker eller øjenlæge kan præcist måle din korrektionsbehov og bestemme størrelsen og typen af kontaktlinser som er egnet til dig.

 

Er en kontaktlinse recept anderledes end en recept på briller?

Svaret er ja. Hver gang du bestiller kontaktlinser skal recepten indeholde  oplysninger såsom linsernes styrke, størrelsen på linsen, type og / eller linsens mærke.

 

Hvad hvis jeg ønsker at ændre mine linser?

 

Hvis du ønsker at skifte fra det ene til et andet mærke, anbefales
en forudgående kontrol af kontaktlinserne for at beregne ikke blot graduering af linsen, men også komfort og slidstyrke af linsen.

Før udskiftning af et mærke, anbefaler vi vores kunder at rådføre sig med en specialist (øjenlæge), for at teste pasformen, da et andet mærkes parametre  ikke nødvendigvis er de samme som på den nuværende kontaktlinse.
Sørg altid for at holde dine øjne sunde, og udvis stor forsigtighed når du bruger kontaktlinser. 

Den eneste måde du kan vide med sikkerhed, hvilke mærker af kontaktlinser, og hvilke modeller der er bedst for dig er ved at tage til en specialist og blive  undersøgt. I de fleste tilfælde vil det mærke din øjenlæge, eller optiker vælger være fint, dog kan det være nødvendigt med nogle test for at forstå, hvilken model der bedst opfylder dine specifikke behov.

Efter du har talt med din øjenlæge eller optiker, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde de kontaktlinser som passer bedst til dig.


Skal jeg have en recept for at købe kontaktlinser online?

 

Nej, men før du begynder at bruge dine første kontaktlinser, har du brug for at gå til en optiker eller øjenlæge, han vil anbefale hvilke kontakt linser der er mest egnet til dig.

 

Hvad er basiskurven på en kontaktlinse?

Basiskurven eller BC er bagsiden krumningen på en kontaktlinse. Den bruges til at matche krumning af linsen til øjet for at give den bedste pasform og komfort. Jo lavere tallet er, jo stejlere kurve har din hornhinde

 

Kan jeg sove med mine kontaktlinser?

 

Nogle kontaktlinser kan du bære imens du sover, men vi vil ikke anbefale det. Vi anbefaler at tage dem af før du skal sove. Undersøgelser har vist at risikoen for infektion er højere hvis du sover med kontaktlinser.
Linser der er godkendt til søvn er Air Optix Night and Day linser, de er fremstillet af Alcon og PureVision af Bausch og Lomb for 30 dages udvidet slid.

 

Hvad hvis jeg falder i søvn med kontaktlinser som ikke er godkendt til at sove med?

 

Du bør straks få kontaktlinserne ud af dine øjne. derefter anbefaler vi at du bruger nogle smørende øjendråber. Hvis du har smerter i  øjet, bør du gå til din øjenlæge.

 

Skal jeg have en recept for at bruge farvet kontaktlinser?

 

Nej, Kontaktlinser i farver kan du bruge uden recept. Undtagelsen er, hvis du ønsker at bruge kontaktlinser med lysbrydning (dioptri), hvis det er første gang du bruger kontaktlinser bør du gå til en optiker, så han kan måle din  dioptrie. Hvis du ikke har dioptrie kan du bruge kontaktlinser uden recept.

 

Er farve kontakter komfortable?

 

Ja, de er komfortable og sikre.

 

Hvordan bestiller jeg en aftale med en optiker?

 

Det er forskelligt fra land til land, men i de fleste tilfælde kan du finde en lokal optiker butik som tilbyder gratis syns tjek. Du kan for det meste få dine øjne undersøgt med det samme, og de vil skrive en recept til dig.

 

Er det sikkert at bestille online?

 

Ja. Kvaliteten af produkterne, når du bestiller online er lige så sikkert som at købe kontaktlinser fra den lokale optiker.