Kategorier
Betaling løsning

Forstå din recept

Først og fremmest er du nødt til at forstå, at recepter på briller og kontaktlinser ikke er det samme. Så hvis du har en recept på briller, skal du bruge en ny synsprøve med din øjenlæge for at få en recept til kontaktlinser.

 

Recepten indeholder normalt: basens kurve, diameter, magt (eller kugle), og derefter Cylinder og Axis, hvis du har en bygningsfejl, og Addition og Dominerende tal for presbyopi korrektion. Recepten for dine øjne kan være den samme, men kan også  være meget forskellige, i hvert fald vil det blive skrevet separat. din recept vil indeholde en udløbsdato (normalt et år) og navnet på de kontaktlinser, som er de bedste for dig f.eks Acuvue Oasys Med Hydraclear Plus.

 

Din recept:

Base Curve (BC): skrives normalt i millimeter eller ord: flad, median eller stejl og bestemmer, hvilken type fit der er nødvendig for at linsen møder kurven i øjet;

Diameter (DIA): er også angivet i millimeter og bestemmer bredden, der bedst passer til dit øje.

Strøm / Sphere (PWR / SPH / D): Viser om du er lang eller kortsynet og hvor meget korrektion dine øjne har brug for. Hvis du er langsynet vil din dioptri begynde med et + (plustegn), og hvis du er nærsynet, vil detbegynde med et - (minus). Jo højere tal din recept har jo stærkere visuel korrektion behøver du.

 

Hvis du har brug for en korrektion for bygningsfejl.

Cylinder (CYL): Cylinderen er altid et minus nummer og viser, hvor meget korrektion, du har brug for Astigmatism og hvor alvorlig din bygningsfejl er.

Axis (AX): Bygningsfejl er forårsaget af den uregelmæssige krumning af øjet; aksen er en figur, der bestemmer vinklen af korrektionen der er nødvendig for at se klart. Axis er altid et tal mellem 0 og 180 grader.

Hvis du har brug for korrektion for presbyopi (multifokal).

Addition (ADD): Hvis du lider af presbyopi der påvirker dit nærsyn, Addition tallet afgør hvilket niveau af korrektion du har brug for, for at være i stand til at se klart på tæt afstand. Dette er et tal mellem 0,50 og 3,00, nogle kontaktlinser mærker henvise til dette som en høj, middel eller lav.

Dominant: Hvis du bruger multifocals eller bifokale vil din linse korrektion blive bestemt af et dominerende og et ikke-dominerende øje, den dominerende figur er normalt markeret med et "D" og "N" for at udtrykke, hvor øjet er.

 

Vi vil hjælpe dig med at forstå din recept.


Tag et billede af alle de 4 kasser med linser som du bruger.Billede fra siden med tallene trykt på æsken er især vigtig. Email alle 4 billeder til kundeservice@eoptik.dk.

 

Hvad vi vil gøre med de billeder:

 

Vi vil undersøge, om vi sælger disse objektiver, ringe tilbage til dig med et prisoverslag og fortælle dig, hvordan du bestiller dem online.

 

Du kan finde eOptik.dk bedste tilbud af kontaktlinser her:

http://eoptik.dk/shop-efter-type