Kontaktlinser er nyt for mig?

 photo ny_til_kontaktlinser_zpsdaw3sgo1.png

Kontaktlinser er fremragende til folk der konstant er i bevægelse og bruger det meste af deres syn. Med briller kan det være ubelejligt at deltage i fysiske aktiviteter. Du kan miste dine briller, eller endnu værre nogen kan træde på dem og ødelægge dem. I aktiviteter hvor der er en masse bevægelse er det meget nemmere at bære kontaktlinser, som vi eOptik.dk anbefaler.

F.eks hvis man laver nogle udendørs aktiviteter såsom sport. Det er næsten umuligt at fokusere på spillet, mens du spiller fodbold, basketball eller vandsport med briller.

Hvis du synes at det er på tide at begynde at bære linser, er det først vigtigt at forstå hvordan linser virker. Du skal også overveje hvor ofte du ønsker at bære dem og i hvilken form for aktiviteter, du ønsker at deltage imens du er iført dem. Der er to typer af kontaktlinser, hårde og bløde.
Hårde linser er lavet af plastic eller nogle gange af silikone eller fluorpolymerer. Bløde linser er de mest almindelige i dag, fordi de er komfortable og du kan købe dem i mange versioner. Vi vil her beskrive nogle forskellige typer af bløde linser ud fra deres brugsperiode.

 

Daglige linser er billigst og dit øje kan føle sig frisk på daglig basis, fordi du tager nye linser på hver dag. De bliver kun slidt i dagtimerne og dagen efter om morgenen sætter du nye linser i. Dette er grunden til at det er de sundeste linser at bruge.

 

Ugentlig og 14dags linser har en planlagt periode af tid hvor de kan bruges. Det kan være en uge eller to uger afhængigt af hvilke du vælger at købe. De er også sunde, fordi de er mindre tid i øjet. De bliver brugt i løbet af dagen og om natten er de sat i linse opløsningen.

 

Månedlige linser bruges normalt i 30 dage og kun i dagtimerne. Om natten skal de sættes i opløsningen. Nogle typer af månedslinser kan også bæres i løbet af natten.


Sfæriske linser er almindelige linser med rundt design. De er lavet til at korrigere nærsynethed og langsynethed.

 

Toriske linser er udformet på en bestemt måde. De anvendes til at korrigere astigmatisme. De giver forskellige '' syn '' i forskellige meridianer eller vinkler.

 

Multifokale linser bruges til både nær og fjern afstands syn. De kan være bløde eller hårde. De kan korrigere presbyopi, en synslidelse, der opstår med aldring.

 

Farvede linser kan bruges både af medicinske årsager og som mode tilbehør. De kan bruges til at ændre udseendet eller kun til en særlig lejlighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at få besked om vores kampagner og nyheder